Al Col·legi Mare Nostrum posem molt d’èmfasi en fomentar la pràctica d’activitat física saludable en l’entorn escolar, per aquest motiu treballem des de diferents vessants per a què tot l’alumnat pugui gaudir d’una gran diversitat d’experiències.

L’ampli entorn natural del Col·legi i les seves pistes esportives, ens donen un gran ventall de possibilitats a l’hora de desenvolupar les diferents activitats que duem a terme. A partir d’aquest fet, l’any 2017 vam iniciar un projecte anomenat MARE NOSTRUM OUTDOOR (canal de Youtube), una iniciativa on alumnes, famílies i personal del centre, gaudim d’activitats esportives a la natura, senderisme, bicicleta de muntanya, vies ferrades, pàdel surf, ràfting, barranquisme… i sobretot la nostra esquiada anual a les pistes de Masella.

A l’Àrea d’Educació Física, dins l’horari lectiu, l’alumnat aprèn mitjançant sabers i competències específiques que marca el currículum, sempre a l’aire lliure i aprofitant el gran entorn verd en el que es troba el Col·legi.

En les activitats esportives del migdia, tots els alumnes del primer cicle d’Educació Primària fan iniciació esportiva. També fan entrenaments de bàsquet i futbol sala de primer a sisè, amb la possibilitat de competir en les lligues comarcals. L’alumnat que ho desitja també gaudeix de classes de ball en tots els cursos. A l’Educació Secundària, també al migdia, poden escollir entre diverses modalitats esportives, bicicleta de muntanya, classes de ball, futbol, crossfit, bàsquet o ioga.

Organitzem un cros escolar que forma part de la lliga Comarcal de Cros del Tarragonès. Es tracta d’una jornada esportiva molt gratificant en què bona part dels alumnes, professorat i famílies del Col·legi, participen d’un diumenge festiu, corrent per l’interior i voltants del nostre centre educatiu.

A principis del mes de juny celebrem la Diada Esportiva, una tarda de divendres que iniciem amb una mostra dels balls que han preparat els alumnes durant el curs. Després tots els equips de futbol i bàsquet del Col·legi juguen partits contra una selecció de familiars que accepten el repte. I els més petits amb les seves famílies participen d’una cursa d’orientació per l’entorn del Col·legi.

Mitjançant la seva oferta de programa, el Col·legi ofereix a l’alumnat mitjans i recursos per a integrar l’activitat física en la vida quotidiana, establint així una tendència que potencia el seu desenvolupament motriu, la seva capacitat de socialització, l’adquisició d’hàbits saludables regulars i continuats, el sentir-se bé amb el propi cos i la seva integritat com a persones.

Els esports que es realitzen representen igualment el treball d’uns valors com l’esforç, l’amistat, el respecte i la disciplina. Suposen també entrar dins l’esperit esportiu, el treball en equip, la superació i la il·lusió de competir cada dissabte.