Quan un dia al Col·legi va marxar la llum, els alumnes de 2n d’EP es van preguntar quines serien aquelles coses que no es podrien utilitzar al “cole”. Com que a Medi Natural estàvem treballant les eines i els aparells, de seguida van arribar a la conclusió que serien totes aquelles coses que funcionen amb electricitat. A banda de la nostra classe, vam pensar quines altres instal·lacions del Col·legi no funcionarien, com per exemple la cuina, la sala de professors, la secretaria, els vestidors…

Uns dies més tard, les cuineres ens van visitar per plantejar-nos un repte: Necessitem un forn que funcioni sense electricitat! Ens vam posar a la feina i vam decidir que la millor solució seria un forn solar.

Seguint els passos del mètode científic, ens vam plantejar la nostra hipòtesi a través de la pregunta: ¿Quins dels materials plantejats (cartolina negra i blanca, paper d’alumini, paper de diari, film transparent i cartró), ens permetria aconseguir la temperatura més elevada per cuinar?

Tot i que les pizzetes que vam posar dins no es van acabar de cuinar, les nostres conclusions van ser que aquells forns que estaven fets amb paper d’alumini per dins i cartolina negra per fora eren els que arribaven a la temperatura més alta. Conclusió: necessitem unes condicions ambientals on la temperatura sigui més elevada, ja que els nostre forn només va arribar a 40ºC, i les tapes del forn han d’estar molt ben fetes perquè la calor no marxi.

Totes aquestes conclusions les vam fer arribar a les cuineres. Ens van agrair la nostra feina i ens van proposar millorar-los i tornar-los a provar a l’estiu.

Galeria de fotos