La setmana passada, els nens i les nenes de segon de primària vam investigar les propietats que té l’aigua fent diferents experiments.
El primer dia vam comprovar que l’aigua no té gust (perquè no és salada, dolça, amarga ni àcida), no té olor, i no té color. Per comprovar-ho, vam anar al menjador i tots vam agafar un got amb aigua i vam observar aquest líquid, el vam olorar i el vam tastar. Va ser molt divertit!
Un altre dia vam comprovar que l’aigua té tres estats: líquid, sòlid i gasós. Nosaltres ens pensàvem que l’aigua era només líquida, però no! L’aigua també és sòlida, com la neu o els glaçons de gel, i també és un gas, és el vapor d’aigua. A la classe vam fer un experiment per veure l’aigua sòlida, vam fer neu artificial i… vam poder fer boles de neu a dins de la classe!
Finalment, ens va sortir un dubte, l’aigua sòlida pesa més que l’aigua líquida? Individualment, vam elaborar una hipòtesi. Per comprovar si la hipòtesi era certa o era falsa, vam pesar un gel i utilitzan el mateix motlle del gel el vam omplir d’aigua, i sabeu què? ens va sortir que pesa més o menys el mateix.
Però… realment l’aigua sòlida pesa menys que l’aigua líquida degut a la seva densitat, perquè les molècules es separen i s’organitzen en una estructura diferent. Però això ja ho estudiarem més endavant!

Galeria de fotos